Посвещава се на семейството ми, дъщеря ми Росица, сина ми Димитър, другарите и приятелите ми и на всички, който желаят да се запознаят със моят живот и дейност, Тъй-като няма бивши ченгета, така няма бивши негри и бивши патриоти, желая хората и внуците ми да видят някои неща, които се случиха в досегашният ми живот, дейност, когато градяхме основите на Демокрацията ! Служех в МВР-“ПОЛИЦИЯ“ от 01.01.1965 г. до 05.08.1998 г. 33 години, най-хубавите години от живота ми отдадох на Опазването на обществения  ред и Сигурността на Република България и създаването на Националния полицейски Синдикат в България и членството ни в CESP, което води България в членството и в Европейския съюз !

Интербригадисти от регион Монтана
Interbrigadists from the region of Montana

Текстът на статията, отнасящ се за баща ми:

Димитър Атанасов Павлов – роден в гр. Вършец през 1903 г. Взема участие в Септемврийското възстание. През 1936 г. заминава като интербригадист в Испания. Воюва до 1939 г. в защита на Републиката, като боец и знаменосец на батальон „Васил Коларов”.

След това попада във Франция, където преминава през концлагери. Успява да избяга и се включва във френската съпротива в гр. Марсилия, като командир на партизанска бойна група под името Жорж.

В България се завръща през 1943 г. Работи като офицер в БНА, в околийски комитет на БКП и други места.Монтана днес
Посвещава се на семейството ми, дъщеря ми Росица, сина ми Димитър, другарите и приятелите ми и на всички, който желаят да се запознаят със моят живот и дейност, Тъй-като няма бивши ченгета, така няма бивши негри и бивши патриоти, желая хората и внуците ми да видят някои неща, които се случиха в досегашният ми живот, дейност, когато градяхме основите на Демокрацията ! Служех в МВР-“ПОЛИЦИЯ“ от 01.01.1965 г. до 05.08.1998 г. 33 години, най-хубавите години от живота ми отдадох на Опазването на обществения ред и Сигурността на Република България и създаването на Националния полицейски Синдикат в България и членството ни в CESP, което води България в членството и в Европейския съюз !

Webdesign - d.v.dimitrov@hotmail.com - Deyan Dimitrov, All Rights Reserved.